Для морських суден будуть розробляти гуманітарні коридори в Одеській затоці

Четверг , 31 марта 2022, 15:18
«Держгідрографія» розробить гуманітарні коридори для суден в Одеській затоці - для можливости судноплавства з портів Одеси, Чорноморська, Південного та Миколаєва.
Для морських суден будуть розробляти гуманітарні коридори в Одеській затоці

ДУ «Держгідрографія» почало розробляти маршрути гуманітарних коридорів в Одеській затоці для проходження цивільних суден.

Це стосується як для можливості виходу у море тих 94 торгівельніх суден, які опинилися заблокованими у портах Одеси, Чорноморська, Південного, Миколаєва, так і забезпечення цивільного судноплавства згодом.

Це роблять, щоб уникнути мінної небезпеки, повідомила прес-служба держустанови. Таке питання розглядалося на робочій нараді у ФГУ “Одеський район Держгідрографії” у середу, 30 березня.

Також розглядається можливість відновлення чи будівництва зруйнованого росіянами маякового комплексу на острові Зміїний; відновлення роботи базових станцій АІС системи моніторингу надводної обстановки, зв'язок з якими на сьогоднішній день втрачено, та відновлення інших пошкоджених об'єктів. Але все це буде можливе після відновлення контролю України над островом. який відноситься до Одеської області.

comments powered by HyperComments