З портів Одеської області на Дунаї будуть везти зерно в Констанцу

Среда , 18 мая 2022, 15:58
"Українське Дунайське пароплавство" (УДП) виставило на аукціон у системі Prozorro потужності для вивезення зерна за кордон з портів Одеської області Ізмаїл та Рені. Про це повідомила прес-служба компанії.
З портів Одеської області на Дунаї будуть везти зерно в Констанцу

Зернові вантажі планують транспортувати з українських портів на півдні Одеської області до порту Констанца в румунії. В обох випадках — як зі стартом в Ізмаїлі, так і в Рені — в якості альтернативи пропонується доправити зерно у складі баржо-буксирного каравану силами перевізника до портів Сілістра або Русе у Болгарії.

Послуги із перевезення кожною баржею виділені в окремі лоти. Загалом планується задіяти у виконанні замовлення дванадцять плавзасобів — шість з Ізмаїла та стільки ж із Рені. Мінімальний обсяг вантажного трюму баржі складає 2 тис. кубометрів, а обсяг вантажу не повинен перевищувати 1,5 тис. тонн.

Очікується, що завантажувати баржі будуть в Ренійському та Ізмаїльському портах у період із 1 по 15 червня.

Початкова вартість лоту складає €51 тис. (у гривневому еквіваленті за курсом НБУ) для відправки з Рені та €54 тис. для відправки з Ізмаїла. Крок аукціону становить 4% від стартової вартості. УДП приймає пропозиції від потенційних учасників аукціону до 19 травня, торги відбудуться 20 травня.

Це вже буде друга спроба УДП знайти перевізника зерна для переправлення його шістьма баржами з Рені до порту Румунії або Болгарії. Перші аукціони аукціони не відбулися через відсутність пропозицій учасників.

comments powered by HyperComments