Великобританія вважає необхідним зняти блокаду з Одеси протягом місяця (ВІДЕО)

Пятница , 24 июня 2022, 09:45
Також Великобританія готова надати всю можливу допомогу, а також кораблі, для розмінування судноплавних шляхів до портів Одеса, Чорноморськ і Южний.
Великобританія вважає необхідним зняти блокаду з Одеси протягом місяця (ВІДЕО)

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна готова допомогти в операції з розмінування Чорного моря для розблокування експорту продовольства з порту Одеси. Про це повідомляє Reuters.

Треба зробити велику роботу. Ми працюємо з турками та іншими європейськими друзями та союзниками, щоб подивитися, що ми можемо зробити", - сказав Джонсон.

Джонсон підкреслив, що Великобританія розглядає всі варіанти, коли його запитали, чи може уряд надати суверенні гарантії страхування судноплавства. "Що Великобританія, можливо, може запропонувати насамперед так це досвід у галузі морського страхування і великий досвід у переміщенні товарів, скажімо так, через спірні райони моря", - сказав прем'єр.

На запитання, чи готова Великобританія допомогти Україні розмінувати цей район, Джонсон сказав: "Я не хочу вдаватися до технічних або військових подробиць, але з того, що ми вже зробили з постачання обладнання українцям, щоб допомогти захистити себе, ви можете зрозуміти, що ми , безперечно, говоримо з ними про те, що ми можемо зробити в технічному плані, щоб допомогти розмінувати Одесу".

Також про проблему вивезення зерна з заблокованих українських портів розповіла міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс під час візити до столиці Туреччини Анкари. За її словами, це питання має бути вирішене протягом наступного місяця - до нового врожаю. 

"Путін використовує голод як зброю, використовує продовольчу безпеку як безжальний інструмент війни. Він заблокував українські порти та зупиняє експорт 20 мільйонів тонн зерна по всьому світу, тримає світ у вузді... Ми не маємо сумніву, що торгові судна повинні мати безпечний прохід, щоб залишити українські порти. І українські порти мають бути захищені від атак росії. Ми підтримуємо переговори ООН. Але росії не можна дозволяти зволікати та маневрувати. Терміново дії необхідні у найближчий місяць перед новим урожаєм". - зазначила Ліз Трасс.

Вона також відзначила, що Велика Британія не заспокоїться, поки не буде відновлено суверенітет України над всією територією нашої країни.

На відео - аналіз можливостей зняття блокади з порту Одеси.

comments powered by HyperComments