Морську блокаду на півдні Одеської області по Дунаю прорвали (ВІДЕО)

Воскресенье , 10 июля 2022, 15:20
З 9 липня було відновлено судноплавство українською частиною гирла Дунаю на півдні Одеської області - таким чином блокада українських портів частково прорвана.
Морську блокаду на півдні Одеської області по Дунаю прорвали (ВІДЕО)

Після того, як було звільнено острів Зміїний - з'явилася можливість відкрити для судноплавства українську частину гирла Дунаю через канал "Бистре" на півдні Одеської області. Буквально 9 липня там вже пройшли два каравани з баржами з моря до порту Кілія, про що повідомили у Адміністрації морських портів України.

Це найдальша точка судноплавства від Криму, куди росіяни не можуть поцілити береговими ракетами "Онікс", а від російських кораблів та авіаціх тут можна прикрити все нашими протикорабельними та зенітними ракетами.

Використання гирла "Бистре" дає можливість цілодобового судноплавства в обидві сторони по Дунаю на відміну від румунського Сулинського гирла, рух суден по якому можливий лише у світлий час і лише в одну сторону.

Також це дає змогу задіяти невеликий порт Кілія та ще один порт Усть-Дунайськ. Кілія не має залізничного сполучення, тому вона має значення суто для південної частини Одеської області як локальний порт. А Усть-Дунайськ разом з Вилково - це порт для перевантаження з річкових барж на морські судна. 

comments powered by HyperComments