АМПУ готує відновлення роботи портів Одеської області з системою конвоїв (ВІДЕО)

Воскресенье , 24 июля 2022, 14:04
Незважаючи на вчорашній ракетний удар рашистів по Одесі, в Адміністрації морських портів України (АМПУ) готують до відновлення роботи порти Одеса, Чорноморськ та Южний.
АМПУ готує відновлення роботи портів Одеської області з системою конвоїв (ВІДЕО)

Після підписання у Стамбулі комплексу угод про можливість експорту зерна з України морським шляхом, АМПУ повідомляє, що вже готує три найбільших порти - Одесу, Южний та Чорноморськ до відновлення роботи.

За інформацією АМПУ, судноплавство буде здійснюватися методом формування караванів з суден - на вхід та на вихід з портів. Такі каравани будуть супроводжуватися лідируючим судном. При цьому АМПУ не уточнює статус та приналежність цього судна-лідера.

Фактично, такі плани нагадують систему конвоїв. Також у тексті Стамбульских домовленостей говориться, що розмінування судноплавних шляхів проводитись не буде. А за потреби буде викликатися мінний тральщик зі складу військових флотів Румунії, Туреччини чи Болгарії. 

На відео - аналіз укладених домовленостей.

Втім, менше ніж через добу росіяни завдали ракетного удару по порту Одеси. Після цього, за словами президента України Володимира Зеленського, подальше існування угод з росією чи нові угоди з нею малоймовірні до повної деокупації захоплених українських територій. "... російський ракетний удар по Одесі, по морському порту, – цинічний, прорахований – виявився ударом також по політичних позиціях самої Росії. Якщо хтось у світі раніше ще міг говорити, що потрібен якийсь діалог з нею, якісь домовленості про припинення вогню без деокупації нашої території, то сьогоднішні російські "Калібри" знищили саму можливість для таких заяв." - підкреслив Зеленський.

На відео - аналіз перших політичних наслідків ракетного удару по Одеському порту.

comments powered by HyperComments