В Одеській області запустять сполучення катером між Овідіополем та Білгородом-Дністровським

Понедельник , 1 августа 2022, 15:15
Розділені Дністровским лиманом міста Одеської області Білгород-Дністровський та Овідіополь будуть сполучені пасажирським катером.
В Одеській області запустять сполучення катером між Овідіополем та Білгородом-Дністровським

Між містами Овідіополь та Білгород-Дністровський Одеської області запустять пасажирський катер через Дністровський лиман. Про це повідомив мер Білгорода-Дністровського Віталій Граждан.

До Білгорода-Дністровського вже привезли автотрейлером швидкісний катер на підводних крилах типу "Полісся". Судячи з його пофарбування, цей катер раніше належав або досі належить компанії "Нібулон" та був задіяний на одній з пасажирських ліній по Дніпру або Південному Бугу. Також це може бути один з двох катерів даного типу, які деякий час експлуатувалися у Румунії у дельті Дунаю, базуючись на порт Суліна.

Наразі сполучення Білгорода-Дністровського з Одесою відбувається лише автобусами через автотрасу М15 "Одеса - Рені", що займає досить багато часу. В той же час переправа буквально за 10-15 хвилин через Дністровський лиман дасть можливість людям пересісти у Овідіополі на місцеві автобуси та дістатися Одеси приблизно за годину. 

comments powered by HyperComments