З портів Одеси та Чорноморська вийшли у море три торгівельних судна (ФОТО, ВІДЕО)

Пятница , 5 августа 2022, 12:22
Вранці 5 серпня з портів Чорноморськ та Одеса вийшли в море три торгівельних судна, навантажені українським зерном.
З портів Одеси та Чорноморська вийшли у море три торгівельних судна (ФОТО, ВІДЕО)

Рано вранці 5 серпня, у проміжок з 5 до 8 години з порту Чорноморськ вийшли у море - балкери "Rojen" та "Polarnet" з порту Одеса вийшов балкер "Navi Star". На зовнішньому рейді "Великої Одеси" вказані судна формують конвой, який під супроводом буксирів йде безпечним коридором до румунських територіальних вод десь біля Суліни.

Ці судна прямують до портів у Туреччині, Великобританії та Ірландії. Загалом на них навантажено 57 тисяч тон кукурудзи.

Там буксири зустрінуть вже два судна, які йдуть до порту Чорноморськ під навантаження - балкери "Fulmar" та "Osprey S".

Таким чином, судноплавство до портів "Великої Одеси" стає двостороннім. Одночасно забезпечується вихід у море тих суден, які були заблоковані раніше ще з початку війни, а також почався рух суден у напрямку наших портів. Іх страхують британські страхові компанії.

"Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку.

Для цього плануємо забезпечити здатність портів обробляти понад 100 суден на місяць. Хоча "зерновий коридор" уже запрацював на вихід, нашою ціллю є повноцінна робота портів в обидва напрямки. Ми отримуємо заявки судновласників, які готові заходити в наші порти під завантаження і перший захід очікується вже завтра. Наша ціль – 3 та більше млн тонн експорту агропродукції щомісяця з портів Одеса, Чорноморськ та Південний" - зауважив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

"

comments powered by HyperComments