З портів Одеської області продовжують виходити у море судна з зерном (ВІДЕО)

Вторник , 9 августа 2022, 17:53
Загалом з портів Одеської області з 1 по 9 серпня вийшли у море вже 12 суден, на борту яких 370 тисяч тон зернових вантажів.
З портів Одеської області продовжують виходити у море судна з зерном (ВІДЕО)

Сьогодні 9 серпня з порту Чорноморськ вийшли у море ще два судна - це танкер "Rahami Yagci ", який везе 5300 т соняшникової олії до Стамбулу, та балкер-"панамакс" "Ocean Lion" з майже 65 000 т кукурудзи курсом аж на Південну Корею.

8 серпня, вийшли в море балкери "Sacura" з порту Південний та "Arizona" з порту Чорноморськ.

Одночасно судно "Polarnet", яке вийшло нещодавно у першому конвої, вже прибуло до турецького порту Деріндже. А ось із самим першим судном, яке вийшло з Одеси, "Razoni", вийшла халепа - коли воно прибуло у ліванський Тріполі, то замовник відмовився від вантажу, мотивуючи це "затримкою" у 5 місяців. Тому судно зараз стоїть десь там у турецьких водах та йде пошук покупця на зерно.

У зворотньому напрямку отой балкер "Fulmar S", що підійшов порожнім до наших берегів 6 серпня, 7 серпня став під завантаження у порт Чорноморськ.

На шляху від портів Одеської області до румунських територіальних вод, на так званому "безпечному гуманітарному коридорі" діє наступна процедура проходу суден. Жоден військовий корабель або літак не повинен наближатися до торгівельних суден або конвоїв на відстань у 10 морських миль або менше. При цьому на досить великій відстані коридор, скоріш за все, патрулюють турецькі фрегати. 

Одночасно в українському Кабінеті міністрів вже пішли розмови про розширення масштабів даного коридору також на вантажі руди та металопрокату - дуже важливої частки українського експорту.

comments powered by HyperComments