З портів Одеської області вийшли відразу 5 суден

Вторник , 16 августа 2022, 17:25
16 серпня з портів Одеської області Чорноморськ та Південний вийшли у море відразу 5 торгівельних суден, які сформували найбільший за чисельним складом конвой, який прямує у напрямку Босфору.
З портів Одеської області вийшли відразу 5 суден

Сьогодні, 16 серпня, з морських портів Чорноморськ та Південний 16 серпня, вийшли п’ять торгових суден - два з Південного та три з Чорноморську.

Два судна, вийшли з порту Південний". Балкер "Brave Commander" (прапор — Ліберія) везе 23,3 тис. тонн пшениці для Африки.  Балкер вийшов у напрямку порту Джибуті, після прибуття до якого, продовольство буде направлено споживачам Ефіопії. Судно зафрахтоване Світовою продовольчою програмою ООН. Друге судно — балкер-панамакс "Bonita" (прапор — Ліберія), який прямує до Південної Кореї з вантажем 60 тис. тонн кукурудзи.

Ще 27,3 тис. тонн пшениці та кукурудзи відправлено зерновим коридором з порту Чорноморськ. Зокрема в напрямку Босфору прямує балкер Osprey S (прапор — Ліберія) — одне з перших суден, що увійшли до українських портів після підписання Стамбульських домовленостей, а також балкери "Propus" (прапор — Панама) та "Ramus" (прапор — острови Кука).

"Новий тиждень починається дуже ритмічно. Сьомий караван з 5 суден — це найбільший, по кількості балкерів караван, з загальним обсягом вантажів — 110 тис. тонн, які прямують до 4 країн світу. Загалом за 16 днів роботи зернового коридору з українських портів вийшло 21 судно. Ми наполегливо працюємо над збільшенням інтенсивності роботи коридору на вхід до портів Великої Одеси”, — зазначив в.о. голови ДП "АМПУ" Олексій Востріков.

comments powered by HyperComments