Морські новини в Одесі 17 серпня: судноплавство та дії флоту росії (ВІДЕО)

Александр Вельможко  |  Среда , 17 августа 2022, 15:25
Як проходить судноплавство у портах Одеської області - морських та дунайських. Дії флоту росії та аналіз морських новин за 17 серпня.
Морські новини в Одесі 17 серпня: судноплавство та дії флоту росії (ВІДЕО)

Сьогодні ми розпочнемо аналіз морських новин з військово-морської складової. У штормовому Чорному морі продовжує чатувати російське оперативне з'єднання чорноморського флоту, ядро якого складають два надводні кораблі, на яких загалом є 16 крилатих ракет "Калібр", Вони загрожують обстрілами як Одесі, так і іншим містам України.

Оскільки досить свіжих космічних знімків Севастополя немає, то ось вам раніше не опубліковані фото фрегата "Адмирал Макаров", зроблені ще 31 липня десь неподалік від Севастополя. Сам "Адмирал Макаров" зараз залишається у Севастополі. Фрегат "Адмирал Эссен" сьогодні вранці вийшов в море у район патрулювання південніше Севастополя - на заміну тому з корветів проекту 22160, який має ракети "Калібр".

Також росіяни готуються вже втретє вивести на випробування підводний човен "Алроса", який вони безнадійно ремонтують та модернізують ще з 2014 року. 8 років один нещасний підводний човен відремонтувати не можуть, і вже в цьому році двічі виходили в море та повертались на буксирі.

Британська розвідка, та сама MI6, остаточно знецінила російський флот. За їх висновками, єдине, що зараз спроможні росіяни на морі - це патрулювати у прямий видимості від берегів окупованого Криму та звідти стріляти ракетами. Можливості російського флоту поступово зменшувалися - спочатку коли був знищений крейсер "Москва", потім - коли їх погнали з заблокованого острова Зміїний Одеської області, а зараз вони ще й втратили авіаційну підтримку для флоту після успішного удару по авіабазі Саки. А присутність у морі певної кількості російських десантних кораблів не повиння лякати одеситів - тому що загрозу висадки морських десантів у районі Одеси та навіть проведення диверсійних амфібійних операцій на чорноморському узбережжі України повністю нейтралізовано.

Втім, приблизно ті ж висновки ми тут і сами проводили ще з початку липня.

Тепер щодо судноплавства. Напередодні, вранці 16 серпня вийшли в море відразу 5 торгівельних суден, які везуть 110 тисяч тон зерна. Два з Півленного та три з Чорноморська - це поки що найбільший за кількістю конвой, який вийшов з наших портів протягом серпня, вже сьомий, до речі. А вранці 17 серпня з ранці портів Одеси та Чорноморську вирушив вже восьмий конвой у складі трьох суден - балкер і танкер "Sara" та "Efe" з Одеси, ті самі, які я вже показував пару днів тому, а з порту Чорноморськ — "Petrel S". Вони везуть загалом 33 тис. тон пшениці, кукурудзи та соняшникової олії.

Одночасно ще шість суден прямують до порту Чорноморськ Одеської області - і це поки що найбільший конвой у напрямку до України.

Повністю відновлено судноплавство по Кілійському гирлу Дунаю на півдні Одеської області - мінну небезпеку ліквідовано. А флот Українського Дунайського пароплавства будуть "декомунізувати" - деякі судна отримають нові назви.

comments powered by HyperComments