З портів Одеської області вивезли вже 1,5 мільйона тон вантажів (ВІДЕО)

Вторник , 30 августа 2022, 16:55
За 30 днів дії морського "зернового коридору" з портів Одеси, Південного та Чорноморську вивезли вже 1,5 мільйона тон вантажів аграрної продукції - зерна та олії. Це зробили на 63 суднах, в тому числі 2 по міжнародній проводольчій програмі ООН.
З портів Одеської області вивезли вже 1,5 мільйона тон вантажів (ВІДЕО)

Сьогодні вранці, 30 серпня з портів Одеси, Чорноморська та Південного вийшли в море вирушило одразу 6 суден.Загалом на борту цих 6 суден ("Seajoy", 'Lady Zehma", "Saffet Aga", "Simas", :Michallis" та "Karteria") 183 тис. тонн української агропродукції - зерна та олії.

Одне з них - балкер "Karteria", зафрахтований Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену. Він везе 37,5 тисяч тон пшениці. Це вже друге судно по даній програмі.

Таким чином, загальний обсяг морського експорту зерновим коридором вже наближається до 1,5 мільйона тон. Всього за 30 днів дії "зернового коридору" вийшли у море 63 торгівельних судна. Деякі з них, наприклад балкер "Fulmar S", зробили вже по 2 та більше рейсів до портів Одеської області.

Міністерство інфраструктури України планує вийти у найближчий час на показники експорту до 5 мільйонів тон вантажів на місяць з навантаженням 100-150 суден - в портах Одеса, Чорноморськ та Південний на Чорному морі та Рені, Ізмаїл, Кілія на Дунаї в Одеській області. 

Цікаво. що сьогодні вперше почали завантажувати судно біля причалів державного порту "Південний", до цього судна там завантажувалися біля приватних портових терміналів

comments powered by HyperComments