Морська блокада портів Одеської області може бути поновлена (ВІДЕО)

Среда , 7 сентября 2022, 15:05
У планах керівництва росії заявлено про можливість поновлення морської блокади морських портів Одеської області.
Морська блокада портів Одеської області може бути поновлена (ВІДЕО)

Напередодні що представник росії у ООН з Василь небензя почав бідкатися, що російське зерно з російських портів не вивозять - і тому "зернові домовленості" начебто не діють і тому їх не слід подовжувати після закінчення їх терміну дії у листопаді. Адже "стамбульські домовленості" мають термін дії всього на 120 днів - оскільки є сподівання, що війна за цей час таки закінчиться.

Одночасно 7 вересня під час виступу на Східному економічному форумі вже сам диктатор росії путін заявив про намір поговорити з турецьким президентом Ердоганом про те, що ті самі зернові домовленості, які розблокували частину української морської торгівлі, начебто не працюють, тому що значна частина українського зерна йде на експорт до країн Європи, а не до Африки.

Таким чином росія зараз, коли не пройшов варіант тиску на Європу газом, закидує камінці на тему шантажу про відновлення морської блокади українських портів Одеси, Чорноморська та Південного.

Але для цього російським кораблям треба набратися сміливості вийти в море трохи далі від берегу, туди, куди дістають протикорабельні ракети ВМС України.

Слід відзначити, що зерно у росіян дійсно майже не закупають - кому потрібно купувати зерно у злочинців? Росіяни можуть хіба що продавати задешево вкрадене українське зерно, яке скуповують зернотрейдери-бариги з Близького Сходу.

Україна ж вивезла в рамках дії цих домовленостей 2 мільйоні 213 тисяч тон агропродукції. Координаційний центр погодив вихід у море з портів Одеської області 96 суден, а у зворотньому напрямку - вже 108 суден, які більшою частиною вже прийшли та завантажилися, частина - очікується найближчим часом.

Детальніше - у огляді оперативної ситуації за 7 вересня.

comments powered by HyperComments