"Зерновий коридор" з Одеси продовжуює працювати (ВІДЕО)

Понедельник , 31 октября 2022, 19:19
Незважаючи на спроби росії завадити судноплавству, робота "зернового коридору" з морських портів Одеської області продовжується. 31 жовтня з портів "Великої Одеси" вийшли в море 12 суден.
"Зерновий коридор" з Одеси продовжуює працювати (ВІДЕО)

Після того, як 29 жовтня було завдано удару по головній російській військово-морській базі у окупованому Севастополі з пошкодженням фрегату "Адмирал Макаров", росія заявила про припинення своєї участі у гарантіях безпеки судноплавства по "зерновому коридору" з великих морських портів Одеської області - Одеси, Чорноморська та Південного.

Потім, з 330 жовтня росіяни почали закидувати фейкову інформацію про, начебто, вихід безпілотних катерів з Одеси та їх курс спочатку "зерновим коридором", а вже потім до Севастополя. Вони б спочатку на карту подивилися - "зерновий коридор" йде приблизно від порту Південний повз Одесу і Чорноморськ уздовж узбережжя Одеської області до гирла Дунаю та териториальних вод Румунії. Запускати ж морські дрони таким курсом, де ще й ходять торгівельні судна, буде або повний йолоп, або росіянин. Загалом, цей вкид має лише одну ціль - якось пояснити відмову росії гарантувати безпеку "зернових коридорів".

Детальніше про це у відео про оперативну ситуацію 31 жовтня.

Через оцей російський демарш та саботаж було заблоковано рух 218 суден "зерновим коридором" до портів Одеської області. Це;

  • 95 завантажених суден, які вже вийшли з українських портів та очікують на інспекцію для відправлення до кінцевого споживача;
  • 101 судна в очікуванні інспекції на вхід до українських портів;
  • 22 завантажених суден в очікуванні на вихід з українських портів.

Втім, сьогодні 31 жовтня З морських портів Одеса, Чорноморськ та Південний вийшли в море 12 суден з 354, тис. тон української агропродукції.

І тут треба зазначити, що безпеку судноплавства з українських портів гарантують Туреччина та ООН. Україна не підписувала жодних домовленостей з цього приводу з росією. З росією підписували документи ООН та Туреччина - і тому відмова росіян брати участь у роботі "зернового коридору" - це відповідальність путіна саме перед Ердоганом та керівництвом ООН.

comments powered by HyperComments