За яких умов до "зернового коридору" долучать порти Миколаївської області (ВІДЕО)

Среда , 23 ноября 2022, 09:18
Вище керівництво України планує задіяти порти Миколаївської області разом з портами Одеської області в "зерновому коридорі". Про такі плани стало відомо під час продовження терміну дії "зернової ініціативи".

Кілька днів тому термін дії "зернової ініціативи" продовжили на 120 діб - до кінця березня 2023 року. При цьому і президент України, і міністр інфраструктури казали про плани включення у дану ініціативу великих портів Миколаївської області - власне Миколаєва та портового терміналу Ольвія, а також порту Очаків. 

Зараз у "зерновому коридорі" приймають участь лише три великих морських порти Одеської області - Одеса, Чорноморськ та Південний. 

Втім, поки що використання для судноплавства портів Миколаївської області неможливе, оскільки вихід в Чорне море з Дніпро-Бугського лиману контролюється з Кінбурнської коси, яка ще не повністю звільнена від російських окупантів. Як пояснив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, лише після деокупації Кінбурнської кооси можна буде відновлювати судноплавство.

"Затримка за тим, що триває деокупація Херсонської області, а також Миколаївської - там де Кінбурнська коса… Географічно наші кораблі мають пропливати за кілометр від Кінбурнської коси, що наразі небезпечно. Коли там не буде артилерія діставати, це буде дуже актуальним питанням. Ми готуємось", - заявив Кім.

"Зерновим коридором" у Чорному морі відправлено з морських портів Одеської області вже майже 12 мільйонів тон української аграрної продукції.

comments powered by HyperComments