Порт Рені збільшив перевалку вантажів до майже 7 мільйонів тон

Среда , 11 января 2023, 13:18
Вантажообіг порту Рені в Одеській області за 2022 рік склав 6,8 млн. тон та збільшився порівняно з 2021 роком у 6,5 разів.
Порт Рені збільшив перевалку вантажів до майже 7 мільйонів тон

Ренійський морський порт у 2022 році збільшив обробку вантажів порівняно з попереднім роком у 6,5 разу — до 6,8 млн тонн. Про це повідомив в.о. голови ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) Олексій Востріков. За його словами, Ренійський порт є одним із небагатьох морських портів України, який не зупинив свою роботу через російську воєнну агресію та продовжує обробку морських та річних суден. Зростання вантажообігу збільшило доходи підприємства.

З серпня 2022 року силами спеціалізованої філії «Днопоглиблювальний флот» АМПУ ведуться активні роботи по днопоглибленню акваторії порту Рені з доведенням до паспортних глибин. Наразі максимальна глибина біля морських причалів вже складає 7 метрів, що дозволяє приймати всі судна, осадка яких дозволяє пройти через підхідні канали. Орієнтовний термін закінчення експлуатаційного днопоглиблення заплановано на другий квартал 2023 року. "Наразі Ренійський морський порт є одним з ключових портів України, який є важливою зв’язуючою ланкою між Україною та країнами Європи”, — наголосив Востріков.

В листопаді у Ренійському морському порту почав роботу контейнерний термінал «Вікінг Альянс», який є єдиним в Україні контейнерним терміналом, що працює після російського військового вторгнення у лютому.

За даними АМПУ, порти Дунайського регіону у січні-листопаді 2022 року наростили перевалку вантажів порівняно з аналогічним періодом минулого року майже втричі — до 14,5 млн тонн. 

Ренійський морський порт у 2021 році збільшив перевалку вантажів порівняно з 2020 роком на 74,3% — до 1,37 млн тонн. Частка порту у вантажообігу морських портів України становила 0,9% проти 0,5% у 2020 році.

Ренійський морський порт розташований на лівому березі річки Дунай за 63 милі від гирла річки. Проектна потужність — 7,7 млн тонн. Кількість вантажних причалів — 33, довжина вантажного причального фронту — 3,96 кілометра. У порту працюють ДП «Ренійський морський торговельний порт», ТОВ «РеніЛіс», ТОВ «Рені-Термінал», ТОВ «Агро-Рені», ТДВ «Ренійський елеватор», ТОВ «Рені-Лайн», ТОВ «Укрчем», ПП « Ларус Шиппінг» та інші портові оператори.

comments powered by HyperComments