За якими умовами держава продає порт в Одеській області

Понедельник , 6 февраля 2023, 16:16
Фонд держмайна продає з аукціону в рамках приватизації пори Білгород-Дністровський в Одеській області за стартовою вартістю у 187 мільйонів гривень.
За якими умовами держава продає порт в Одеській області

Оголошено аукціон з продажу Білгород-Дністровського порту

Регіональне відділення Фонда держмайна в Одеській та Миколаївській областях оголосило аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Білгород-Дністровський морський торговельний порт». Онлайн-аукціон відбудеться у системі Прозоро.Продажі 3 березня 2023 року.

Нерухоме майно порту розташоване в Одеській області за адресами:

м. Білгород-Дністровський, вул. Шабська, 81 (морський торговельний порт);
смт. Затока, вул. Приморська, 1 (порто-пункт «Бугаз»);
смт. Затока, бульвар Золотий беріг, 93 (база відпочинку «Прибой»).

Порт має виходи до девʼяти причалів у порту та одного причалу у портопункті. До складу обʼєкту також входять 9 суден, 4 тепловози, 18 портальних кранів та 47 транспортних засобів (частина транспорту надана в оренду).

«Наразі тут проведена повна технічна інвентаризація та зроблені актуальні документи на все нерухоме майно. Я вельми вдячний за цю колосальну роботу ФДМУ в Одеській області та керівництва порту. Хоча це зайняло понад рік, однак майбутній власник чітко розумітиме, що купує», – прокоментував Олександр Славський, начальник Регіонального відділення Фонду державного майна України по Одеській і Миколаївській областях. 

«Попри відсутності можливості судозаходу (через об’єктивні причини) порт працює: ми знайшли свою нішу, відновили технічну і господарську діяльність та займаємось перевалкою вантажів як «сухий порт». Та як тільки буде можливість приймати торговий флот, підприємство готове буде обробляти вантаж в режимі експорту та імпорту», – додала Оксана Кіктенко, в.о. директора ДП «Білгород-Дністровський МТП».

За 9 місяців 2022 тут перевантажено 272 тис тонн вантажів (що на 270 тонн більше за попередній рік). 

Стартова ціна – 187 млн гривень (на остаточну ціну продажу нараховується ПДВ).

comments powered by HyperComments