В українській частині гирла Дунаю збільшили глибину для судноплавства (ВІДЕО)

Понедельник , 20 февраля 2023, 11:50
Глибини для судноплавства в українській частині гирла Дунаю довели до 6,5 метрів, а в районі порту Ізмаїл на півдні Одеської області до 7 метрів.
В українській частині гирла Дунаю збільшили глибину для судноплавства (ВІДЕО)

Адміністрація морських портів України провела поглиблення дна на фарватерах в українській частині гирла Дунаю на півдні Одеської області. Тепер сюди можуть заходити з моря судна з осадкою не до 3,9 м, як було раніше, а до 6,5 метрів, а в районі Ізмаїлу навіть до 7 метрів.

Від 16 лютого 2023 року відповідним розпорядженням капітана морського порту Ізмаїл на ділянці від 0 км гирла Бистре річки Дунай до 77 км Кілійського гирла оголошена прохідна осадка суден 6,5 метрів, від 77 км до 116 км Кілійського гирла – 7 метрів.

Понад 25 років експлуатаційні роботи русла Дунаю не проводилися, в тому числі у зв’язку з тим, що основний вантажообіг припадав на чорноморські порти Великої Одеси. Наразі у важких умовах сьогодення, робота більшості українських портів заблокована, весь основний вантажопотік прийняли на себе порти Дунайського регіону.

Для якісного забезпечення проходу суден до Чорного моря, через українську частину Дунаю, ми ліквідували наслідки заносимості, вилучили наноси з ґрунту та усунули перекати. Вперше за часів незалежності України відновлено паспортні характеристики в межах акваторії морського порту Ізмаїл» - прокоментував в.о. голови АМПУ Олексій Востріков.

Міжнародним конвенційним обов’язком України є підтримка та сприяння судноплавству на річці Дунай. Завдяки спільній роботі з колегами з Єврокомісії, сусідньої Румунії та Дунайської комісії, якісне проведення експлуатаційних робіт української частини Дунаю стало запорукою розвитку судноплавства каналом Дунай – Чорне море, через гирло Бистре.

comments powered by HyperComments