Як працював порт Ізмаїл у березні

Среда , 5 апреля 2023, 13:57
Порт Ізмаїл за березень прийняв 88 морських суден та обробив 721 тисячу тон вантажів, що є рекордом для державного стивідора.
Як працював порт Ізмаїл у березні

ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт» (ІЗМ МТП) у березні 2023 року обробило 721,5 тис. тонн вантажів, що є історичним рекордом обробки вантажів за місяць. Біля причалів ДП «ІЗМ МТП» у березні було оброблено 88 морських суден. Про це повідомила прес-служба держстивідора.

Зокрема, перевалка експортних вантажів збільшилася до 506,9 тис. тонн, імпортних — до 209 тис. тонн. В режимі транзиту оброблено 5,6 тис. вантажів.

"В минулому, у «золоті часи» Ізмаїльського порту, найбільший річний обсяг перевалки вантажів сягнув відмітки 7,3 млн тонн за рік у 1989 році. Не важко порахувати, що в середньому за місяць це становило близько 585 тис. тонн, а найвищий показник за місяць був досягнутий в травні того року, коли було перевантажено 712 тис. тонн. Тобто, в березні цього року ми перевищили цей рекорд. І це — за умови, що зараз колектив ДП «ІЗМ МТП» — в два рази менший (тоді кількість ізмаїльських портовиків була близько 2860, зараз в ДП «ІЗМ МТП» — 1250 працівників)”, — вказала прес-служба.

"Ця віха далась нам нелегко — різнотипні вантажі, зокрема, генеральні, навалочні, наливні, контейнери, які технологічно мають різний підхід із врахуванням безпечних умов праці, бо для нас важливо не тільки виконувати вчасно (і передчасно!) наші зобовʼязання перед партнерами, але й зберегти здоровʼя та життя наших працівників, бо це — найважливіше”, — зазначив директор підприємства Андрій Єрохін.

За його словами, в умовах воєнного стану Ізмаїльський порт став одним із стовпів української економіки, забезпечуючи рух вантажів морським шляхом в обидва боки кордону. Підприємство своєчасно і в рази більшому обсязі виплачує податки в бюджети різних рівнів, приймає на роботу людей, які вимушено переїхали до Ізмаїла з міст, що потерпають від повномасштабної агресії російської федерації.

ДП «ІЗМ МТП» оперує причалами №№4-8, 12-14, 16-26 Ізмаїльського морського порту.

Держстивідор у 2022 році наполовину збільшив вантажообіг порівняно з 2021 роком — до майже 6 млн тонн.

comments powered by HyperComments