Новий власник порту Усть-Дунайськ планує інвестувати в портову інфраструктуру та дороги

Четверг , 20 апреля 2023, 15:51
Порт Усть-Дунайськ на півдні Одеської області нещодавно був проданий з аукціону і став першим в Україні повністю приватним портом. Напередодні був офіційно підписаний договір купівлі-продажу. Що планує робити там новий власник.
Новий власник порту Усть-Дунайськ планує інвестувати в портову інфраструктуру та дороги

19 квітня акціонер компанії "Еліксир Україна", яка придбала у держави порт Усть-Дунайськ,  Валерій Віхренко розповів про плани розвитку порту в контексті інвестицій в портову інфраструктуру та дороги у напрямку порту.

Покупець планує активно збільшувати об’єми перевалки, вв першу чергу зернових вантажів та добрив. Ключовий пріоритет — розширення під’їздів і розв’язок, адже з портом немає залізничного сполучення. Крім того, "‎Еліксир Україна"‎ планує модернізувати склади та придбати перевантажувальну техніку. Також компанія розраховує створити нові робочі місця для технічних спеціалістів і фахівців.

В довгостроковій перспективі "‎Еліксир Україна" прагне докласти зусилля до об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України. Також компанія планує побудувати в Усть-Дунайську зерновий елеватор на 50 тис. тонн.

Аукціон з продажу єдиного майнового комплексу морського торговельного порту "Усть-Дунайськ" відбувся 17 січня. Компанія сплатила за актив 201 млн грн., а також 40 млн грн ПДВ. На торгах вартість порту зросла у 3,3 рази.

Основним видом діяльності порту "Усть-Дунайськ" є вантажно-розвантажувальні роботи, які проводяться в портовому пункті Кілія, який розташований на 54 км річки Дунай.

Порт включає 80 зареєстрованих одиниць нерухомого майна (адмінбудівлі, надвірні споруди, виробничі споруди, будівлі теплиці, склади, магазини тощо) загальною площею понад 6 тисяч 251,7 квадратного метра, розташовані за адресами:
Кілія, вул. Портова, 4;
Вилкове, вул. Різдвяна, 201, вул. Придунайська, №№2, 46;
острів Шабаш, Жебріянівська бухта Чорного моря.

Підприємство має у своїх активах 15 суден, чотири плав причали та шість транспортних засобів, а також п'ять зареєстрованих земельних ділянок загальною площею понад 207 гектарів.

comments powered by HyperComments