Призначені нові очільники АМПУ і "Укрводшляху"

Понедельник , 8 мая 2023, 17:02
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за погодженням уряду призначило нових керівників ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та ДП «Укрводшлях». Про це повідомила прес-служба МІУ.
Призначені нові очільники АМПУ і "Укрводшляху"

Згідно із повідомленням міністерства, АМПУ очолив колишній керівник «Укрводшляху» Юрій Литвин, який змінив на цій посаді Олексія Вострікова, що очолював адміністрацію з червня 2022 року.

«На цій посаді він сконцентрується на підвищенні ефективності Дунайського портового кластера в Одеській області (порти Ізмаїл, Рені, Усть-Дунайськ і новий портопункт Орлівка), який наразі є ключовим альтернативним шляхом для експортно-імпортної логістики, а також на залученні інвестицій в портову галузь. Серед пріоритетів також забезпечення стабільної роботи «Зернової ініціативи» та забезпечення готовності портів до відновлення вільного комерційного судноплавства», — вказали в МІУ.

До призначення Литвин із червня 2021 року очолював ДП «Укрводшлях», після початку російського військового вторгнення в умовах воєнного стану реорганізував його роботу, об’єднавши функції державних підприємств з обслуговування та утримання внутрішніх водних шляхів в рамках реформи.

На посаді голови ДП «Укрводшлях» Юрія Литвина замінить Юрій Пушенко, який до цього був заступником директора з економічних питань. Він продовжить роботу з укрупнення функцій підприємства, відновлення флоту, реорганізації Річкової інформаційної служби та впровадження європейських стандартів на внутрішньому водному транспорті. Окремим його фокусом стане залучення інвестицій у розвиток річкового транспорту та взаємодія з партнерами, повідомили в міністерстві.

comments powered by HyperComments