Робота "зернового коридора" з портів Одеської області фактично зупинилася

Понедельник , 15 мая 2023, 17:48
Починаючи з 9 травня жодне судно, яке б прямувало під завантаження до морських портів Одеської області, не пройшло інспекції у Босфорі. Таким чином, "зерновий коридор" фактично припинив свою дію.

За останні декілька днів в рамках Чорноморської зернової ініціативи не було здійснено перевірок жодного судна, які б прямували до портів Одеської області.. Про це інфломує керівник Моніторингової групи Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко.

Він навів дані, згідно яких, починаючи з 9 травня, до портів Великої Одеси (Одеса, Чорноморськ, Південий) в рамках роботи "зернового коридору" не прийшло жодне судно.

Також, за його інформацією, станом на 15 травня, лише по одному судну під завантаженням залишилися в портах Одеса та Чорноморськ. В порту Південний такі судна відсутні.

11 травня у Стамбулі завершились перемовини щодо функціонування зернової ініціативи. Проте про жодні конкретні результати цих переговорів не повідомлялося.

Перед тим, 9 травня, турецькі ЗМІ повідомляли про нібито відновлення перевірок суден у Стамбулі в рамках зернової ініціативи. Але, як видно з останніх фактичних даних, ця інформація виявилася передчасною.

comments powered by HyperComments