В дунайських портах Одеської області розвивають контейнерні перевезення

Четверг , 18 мая 2023, 12:12
Внаслідок переорієнтації вантажних перевезень на дунайські порти Одеської області там відкрито вже три регулярних контейнерних лінії.
В дунайських портах Одеської області розвивають контейнерні перевезення

Після початку масштабного російського військового вторгнення до України, більшість транспортних потоків переорієнтувалася на морські порти Дунайського регіону на півдні Одеської області Ізмаїл та Рені, зокрема в них було відкрито три регулярні контейнерні сервіси. Про це повідомив голова ДП «Адміністрація морських портів України» Юрій Литвин.

"За воєнний час АМПУ забезпечила в морських портах Ізмаїл та Рені підготовку необхідної інфраструктури та сприяла організації перевалки нового вантажу, який до цього часу не оброблявся — контейнерів. Зокрема, введено в експлуатацію три регулярних контейнерних сервіси. Також були проведені заходи із запуску додаткових портових потужностей, зокрема організована перевалка в портопункті Кілія. У тому числі коштом приватних інвесторів розпочата експлуатація декількох морських терміналів”, — повідомив Литвин.

За даними АМПУ, у 2022 році дунайські порти збільшили обробку вантажів до 16,5 млн тонн з 5,5 млн тонн у 2021 році. Після проведення робіт із підтримки оголошених глибин та гідроспоруд в акваторіях морських портів планується, що у 2023 році вантажообіг сягне 23 млн тонн.

comments powered by HyperComments