З портів Миколаєва та Херсону зможуть вийти заблоковані турецькі судна

Четверг , 18 мая 2023, 15:28
У портах Миколаївської області та у Херсоні залишаються заблокованими з початку війни 14 турецьких суден. Зараз у них є можливість вийти в море.
З портів Миколаєва та Херсону зможуть вийти заблоковані турецькі судна

Під час подовження "зернової угоди" росія висловила готовність не перешкоджати евакуації з портів Миколаїв та «Ольвія» турецьких суден, які перебувають там від початку масштабного російського військового вторгнення у лютому 2022 року. Про це повідомив президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, передає Anadolu.

Також Ердоган підтвердив подовження до 18 липня 2023 року дії Ініціативи щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з портів у Чорному морі, яка є життєвою значущістю для безперебійності глобальних постачань продовольства, особливо до нужденним країн. "Сподіваюся, що це рішення [про продовження «зернової угоди»] відповість інтересам усіх сторін. Ми продовжимо зусилля щодо виконання всіх умов домовленостей, а також зробимо кроки щодо її подальшого продовження”, — сказав президент Туреччини.

Нині у портах Миколаївської області лишаються заблокованими сім турецьких суден. Ще сім турецьких суден заблоковані в Херсонському порту.

У січні балкери Tuzla та Ferahnaz, менеджерами яких є турецькі компанії, зазнали ушкоджень внаслідок обстрілу російськими військами на якірній стоянці Херсонського порту, на одному з них виникла пожежа.

comments powered by HyperComments