Одеський порт продає списаний та затоплений док

Вторник , 23 мая 2023, 10:50
Держстивідор "Одеський порт" продає з аукціону пошкоджений обстрілами та виведений з експлуатації плавучий док.
Одеський порт продає списаний та затоплений док

ДП «Одеський порт» виставило на аукціон плавдок №4, який має пробоїни через влучання російської ракети. Як йдеться в оголошенні у системі Prozorro, плавучий док перебуває в акваторії Одеського морського порту в районі Митної площі у частково затопленому стані. Конструктивні корпусні елементи, обладнання та механізми в основному перебувають під водою.

Зазначається, що плавдок пошкоджено внаслідок ракетного обстрілу Одеси росіянами.

Водолази обстежили обладнання, яке отримало пробоїни. Встановлено, що воно технічно несправне, не придатне для ремонту та його подальша експлуатація неможлива.

Акціон призначено на 9 червня 2023 року. Стартова ціна лоту — понад 15,553 млн грн, розмір гарантійного внеску — майже 1,6 млн грн.

Плавдок №4 збудували 1974 року на Іллічівському судноремонтному заводі. Він має довжину 168 метрів, ширину — 41 метрів, висоту понтона — 4,5 метра, вантажопідйомність — 15 тис. тон. Держстивідор «Одеський порт» (раніше — ОМТП) прийняв плавдок в експлуатацію у квітні 2007 року, разом з іншим майном Одеського судноремонтного заводу №1. У 2011 році плавдок №4 вивели з експлуатації.

comments powered by HyperComments