За середину травня з портів Одеської області експортували майже 120 тисяч тон агропродукції

Четверг , 25 мая 2023, 09:55
В період з 15 по 21 травня, через морські порти Одеської області було експортовано 118,3 тис. т агропродукції, що на 78% менше, ніж позаминулого тижня.
За середину травня з портів Одеської області експортували майже 120 тисяч тон агропродукції

За 42-й тиждень роботи «зернового коридору» з портів Одеса і Чорноморськ вивезли на експорт трохи більше 118 тисяч тон української аграрної продукції за даними «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ).

Робота «зернового коридору» подовжена, але поки повноцінно він ще не запрацював. Так, за шість днів (з моменту погодження повернення роботи «зернового коридору») інспекцію на вхід пройшли 11 суден, що є дуже низьким показником, з огляду на значну чергу.

Та й показники навантаження минулого тижня були критично низькими. Зокрема, з 15 по 21 травня через морські порти Одеської області експортовано 118,3 тис. т агропродукції, що на 78% менше відвантажень цим каналом, ніж тиждень тому. Кількість суден, що були завантажені за цей тиждень, становила лише чотири одиниці, що на дев’ять суден менше попереднього тижня.

«Ці судна завантажені, але вони ще не пройшли необхідну інспекцію для продовження руху далі до клієнтів та очікують її. Це найнижчий показник цього року», — уточнили в УКАБ.

Найбільші обсяги експорту протягом 42-го тижня роботи «зернового коридору» становили: кукурудза (78% експорту за цей період); макуха соняшникова (17%); пшениця (6%).

Українська продукція попрямувала до країн Азії (Саудівська Аравія, Туреччина), Африки (Марокко) та Європи (Італія).

Загалом з початку роботи «зернового коридору» 1 серпня 2022 року по 21 травня 2023 року вдалося експортувати 30,3 млн т агропродукції.

comments powered by HyperComments