Порт в Одеській області не вдалося продати втретє

Среда , 7 июня 2023, 09:23
Напередодні фонд держмайна в третій раз не зміг продати з аукціону порт Білгорода-Дністровського в Одеській області.
Порт в Одеській області не вдалося продати втретє

Призначений на 6 червня аукціон з приватизації майнового комплексу ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» зі стартовою ціною 184,9 млн грн не відбувся через відсутність учасників. Про це повідомила прес-служба Фонду державного майна (ФДМ).

Наступний аукціон заплановано на 14 червня 2023 року. Стартова ціна знижена — 92,459 млн грн.

Наразі це була третя спроба приватизації ДП «Білгород-Дністровський МТП». Перший аукціон, який був запланований на початку березня, не відбувся через відсутність заявок учасників. Другий аукціон, на якому ціна активу піднялася до 220 млн грн із початкових 93,7 млн грн, відбувся 13 березня, однак переможець не оплатив лот і втратив гарантійний внесок (18,7 млн грн — перераховано у бюджет) та право брати участь у торгах за цей обʼєкт.

Білгород-Дністровський МТП розташований на західному березі Дністровського лиману, розміщується на 59 га основної виробничої території порту та понад 5 га території портового пункту Бугаз у селищі Затока. Підприємство спеціалізується на перевантажені лісних вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції та зернових вантажів. Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла довжиною 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини — 14,5 км, глибина підхідного каналу — 3 метри (паспортна — 3,5-4,5 метра).

До складу обʼєкту також входять 9 суден, 4 тепловози, 18 портальних кранів та 56 транспортних засобів (частина транспорту надана в оренду).

comments powered by HyperComments