Хто претендує на концесію порта Чорноморськ

Четверг , 22 июня 2023, 11:36
П’ять великих компаній виявляють зацікавленість у концесійних проектах у морському порту Чорноморськ. Про це повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.
Хто претендує на концесію порта Чорноморськ

"Ми працюємо разом з IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку над підготовкою концесійних проектів. Одні з ключових — проекти в Чорноморському порту. І вже зараз ми спостерігаємо інтерес до них із боку п’яти найбільших компаній”, — сказав Кубраков під час конференції з відновлення України (URC2023) у Лондоні у середу, 21 червня.

За його словами, ці компанії мають намір брати участь у відповідних конкурсах, які повинні відбутися наприкінці 2023 року.

На початку травня Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури повідомило про відновлення роботи з розробки техніко-економічного обґрунтування проектів концесії першого, контейнерного та п’ятого терміналів у порту Чорноморськ, яка була призупинена через повномасштабне російське військове вторгнення. Підготовку ТЕО профінансує Глобальний інфраструктурний фонд, експертів і консультантів залучають Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Міжнародна фінансова корпорація (IFC).

Відомо, зокрема, про зацікавленість у концесії контейнерного терміналу ДП «Морський торговельний порт «Чорноморськ» з боку данської транспортно-логістичної групи A.P. Moller—Maersk.

comments powered by HyperComments