В порту Ізмаїл вирішили збільшити перевалочні потужності

Четверг , 29 июня 2023, 12:12
В порту Ізмаїл будуть будувати нові термінали для збільшення потужностей з перевалки вантажів.
В порту Ізмаїл вирішили збільшити перевалочні потужності

Рада морського порту Ізмаїл на засіданні у середу, 28 червня, підтримала проєкт щодо розширення наявних потужностей підприємства, повідомляє ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).

"Рада порту одностайно підтримала ініціативу щодо будівництва мультимодальних терміналів для перевантаження генеральних, навальних, наливних вантажів з розширенням існуючих потужностей підприємства. Це дозволить збільшити обсяги вантажопереробки до 900 тис. тонн на рік”, — вказано у повідомленні АМПУ.

На початку травня 2023 року Ізмаїльський порт достроково виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6,187 млн тонн.

Станом на 22 червня порт обробив 9 млн тонн вантажів — на 1,2% більше, аніж за весь минулий рік.

За підсумками 2022 року Ізмаїльський порт збільшив вантажопереробку порівняно з 2021 роком у 2,2 разу — до 8,89 млн тонн.

Ізмаїльський морський порт розташований в акваторії Кілійського гирла річки Дунай. Кількість вантажних причалів — 24, довжина вантажного причального фронту — 2,7 кілометра. У порту працюють портові оператори ДП «Ізмаїльський морський торговельний порт», ТОВ «Сервіспорт», ТОВ «Вілле Форте Україна», ТОВ «Нью Енерджі», ТОВ «Ізмаїльський елеватор» та інші.

 

comments powered by HyperComments