Дунайські порти планують зробити основними для морського аграрного експорту

Четверг , 29 июня 2023, 16:28
Дунайські порти Одеської області - Ізмаїл, Рені та Усть-Дунайськ у Адміністрації морських портів України планують зробити основними для морського експорту аграрної продукції через можливе припинення "зернового коридору".
Дунайські порти планують зробити основними для морського аграрного експорту

Заступник голови ДП "АМПУ" Дмитро Барінов на нараді директорів морського транспорту, що відбулась у Брюсселі під патронатом Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської комісії (DG MOVE), заявив, що у зв'язку з фактичним блокуванням росіянами роботи зернового коридору, необхідно бути готовими прийняти через Дунайські порти Одеської області майже весь експортний обсяг нового врожаю. Маються на увазі порти Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ.

"Обговорюється можливість створення єдиного порталу для оптимізації роботи між Румунією та Україною щодо навігації та диспетчеризації роботи Сулинського каналу", - підкреслив він.

На нараді також обговорювалося питання розвитку політики морського транспорту в сфері безпеки мореплавства та охорони навколишнього природного середовища. 

Крім того, в рамках заходу відбулася зустріч представників ДП "АМПУ", представника Генерального директорату мобільності та транспорту Європейської Комісії Алана Барона, Генерального директора секретаріату Дунайської комісії Манфреда Зайтца з керівництвом портового кластеру Haropa. "У процесі зустрічі вони розповіли про свій досвід впровадження єдиного морського вікна, що дає змогу оформляти судна протягом 3-5 хвилин, та організації роботи лоцманії", - додав Барінов.

comments powered by HyperComments