Євросоюз закликає продовжити дію "зернового коридору"

Пятница , 30 июня 2023, 12:53
30 червня був озвучений заклик лідерів держав Євросоюзу про продовження терміну дії "зернового коридору" з морських портів Одеської області.
Євросоюз закликає продовжити дію "зернового коридору"

Глави держав та урядів країн-членів ЄС, які зустрілися у п’ятницю, 30 червня в Брюсселі у форматі Європейської Ради, висловили глибоке занепокоєння уповільненням імплементації Чорноморської зернової ініціативи та зауважили, що росія продовжує використовувати продовольство як зброю. 

"Росія продовжує перетворювати продовольство на зброю та підриває, таким чином, глобальну продовольчу безпеку. Європейська рада глибоко занепокоєна тривалим уповільненням імплементації Чорноморської зернової ініціативи, та закликає до повного поновлення операцій в її рамках”, — наголошується в резолюції саміту ЄС.

Також в ЄС зазначають, що коридори солідарності залишаються важливим інструментом у підтриманні глобальної продовольчої безпеки.

Держава-агресор росія погрожує вийти із зернової угоди після 18 липня, якщо їй не вдасться відновити прокачку аміаку трубопроводом "Тольятті—Одеса" та частково зняти обмеження на власний експорт.

comments powered by HyperComments