На берегах Дунаю в Одеській області будують 12 нових вантажних терміналів

Четверг , 6 июля 2023, 13:48
На півдні Одеської області будують 12 нових терміналів для збільшення потужностей з навантаження суден в існуючих та нових річкових портах на Дунаї.
На берегах Дунаю в Одеській області будують 12 нових вантажних терміналів

Вздовж українського узбережжя річки Дунай на півдні Одеської області будують 12 нових терміналів. Це допоможе збільшити потужності портів, заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Юрій Васьков.

За його словами, зараз для будівництва нових терміналів існує спрощений закон, який ухвалили в минулому році. Місцеві органи, в свою чергу, готові пропонувати земельні ділянки під будівництво.

Зазначається, що наразі багато учасників ринку створюють на Дунаї логістичну інфраструктуру через недостатні потужності для зберігання та експорту зерна. Зокрема, "Нібулон" будує новий термінал в Ізмаїлі, агрохолдинг "Кернел" придбав в порту Рені річковий термінал "Дунай Пром Агро". Розвивають інфраструктуру на Дунаї також УДП, "Аскет-Шиппінг" та Danube Logistics Group.

Таким чином, як розвиваються потужності існуючих портів Рені, Ізмаїл та Усть-Дунайськ, так і створюються фактично нові річкові порти на Дунаї. Зокрема, таку трансформацію з паромного причалу на окремий повноцінний порт проходить українська частина паромної переправи Орлівка-Ісакча.

Одночасно поглиблення та розширення фарватерів в українській частині дельти Дунаю по Кілійському гирлу дає змогу збільшити обробку вантажів та обсяг експорту на 3 мільйони тон щомісячно.

comments powered by HyperComments