Туреччина планує продовження "зернового коридору"

Суббота , 15 июля 2023, 14:19
Зі сляв президента Туреччин Ердогана слід розуміти, що "зернові угоди" про судноплавство з морських портів Одеської області будуть продовжені після 17 липня.
Туреччина планує продовження "зернового коридору"

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган сподівається, що учасник "зергових угод"  щодо безпечного транспортування зерна та продуктів харчування з портів Одеської області у Чорному морі продовжать угоду, термін дії якої закінчується в понеділок, 17 липня, передає Anadolu.

"Ми готуємося прийняти путіна в Туреччині в серпні. Ми дотримуємося тієї ж думки щодо розширення Чорноморського зернового коридору.  Гутьєрреш надіслав листа путіну. Я сподіваюся, що цим листом ми гарантуємо продовження угоди про зерновий коридор спільними зусиллями”, — сказав Ердоган журналістам у п’ятницю в Стамбулі.

Це допоможе вирішити проблеми бідних африканських країн, сказав Ердоган, додавши, що з цим погодився і путін.

ООН і Туреччина виступили посередниками між росією і Україною щодо укладання «зернової угоди» в липні 2022 року, щоб допомогти пом’якшити глобальну продовольчу кризу, яка загострилася через російське масштабне військове вторгнення до України і блокаду українських портів.

Станом на п’ятницю, 14 липня, під завантаженням перебуває лише одне судно в Одеському морському порту — останнє з тих, що пройшли у межах ініціативи щодо безпечного транспортування агропродукції через Чорне море перед тим, як представники Росії в Спільному координаційному центрі (СКЦ) заблокували реєстрацію нових суден на вхід до українських портів.

comments powered by HyperComments