Зерновий коридор припиняє роботу

Понедельник , 17 июля 2023, 16:58
З сьогоднішнього дня, 17 липня, діяльність "зернового коридору", який зробив можливим судноплавство з морських портів Одеської області протягом року, припиняється через дії росії.
Зерновий коридор припиняє роботу

Речник президента рф заявив, що домовленості про "зернову ініціативу припинили свою дію сьогодні.

"Фактично Чорноморські домовленості припинили свою дію сьогодні. Частина, що стосується росії у цій чорноморській домовленості, не виконана. Тому її дія припиняється", - сказав пєсков.

Перед цим, 14 липня президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що російський президент погодився на продовження зернової угоди.

З початку липня з чорноморських портів Одеської області вийшло 6 суден. Сукупно на них було завантажено тільки 215 тис. тонн агропродукції. У період з 1 червня по 10 липня із запланованих 150 інспекцій суден (як вхідного, так і вихідного флоту) відбулось лише 70 через відмову росіян проводити перевірки. 

З початку дії "зернової ініціативи" зпочатку серпня 2022 року, за даними ООН, з українських портів у Чорному морі відправлено 1002 судна, які транспортували до країн Африки, Азії та Європи 32,8 млн тонн агропродукції, у тому числі кукурудзи — 16,8 млн тонн, пшениці — 8,9 млн тонн, соняшникової олії — 1,7 млн тонн.

comments powered by HyperComments