Безпека судноплавства в Чорному морі не гарантується росією

Вторник , 18 июля 2023, 10:04
Гарантій безпеки судноплавства у Чорному морі з боку росії більше немає. Це означає, що росія залишає для себе право нападати на торгівельні судна в морі.
Безпека судноплавства в Чорному морі не гарантується росією

Після виходу росії з зернових домовленостей так зване міністерство закордонних справ росії опублікувало офіційну заяву про вихід із Чорноморської зернової ініціативи та про фактичні плана атакувати торгівельні судна в морі.

У ньому вона повідомляє, що з 18 липня спільний координаційний центр у Стамбулі, який проводив інспекції українських судів, буде розформовано, а гарантій безпеки для цивільних судів більше не буде.

"Відповідно до пункту Н домовленості, російська сторона заперечує її подальшому продовженню. Це означає відкликання гарантій безпеки судноплавства, згортання морського гуманітарного коридору, відновлення режиму тимчасово небезпечного району в північно-західній акваторії Чорного моря", - йдеться в російському повідомленні.

Фактично це означає, що відсутність гарантій безпеки з боку росії - це насправді про можливість нападу російських військових кораблів на торгівельні судна. 

comments powered by HyperComments