За другу половину липня росіяни знищили 180 тисяч тон українського зерна

Вторник , 1 августа 2023, 14:56
Під час обстрілів портової інфраструктури з 17 липня росіяни знищили лише у портах 180 тисяч тон українського зерна.
За другу половину липня росіяни знищили 180 тисяч тон українського зерна

За перші дев’ять днів після виходу росії з Чорноморської зернової ініціативи обстрілами росіян вже знищено близько 180 тис. тонн українського зерна на портових елеваторах і зернових терміналах. Про це повідомило Міністерство закордонних справ.

"Після виходу із «зернової угоди» росія здійснила чергову серію воєнних злочинів, обстрілявши українські портові міста та зернові склади”, — ідеться у повідомленні.

За даними МЗС, у перші дев’ять днів окупанти пошкодили 26 об’єктів портової інфраструктури України та 5 цивільних суден та знищили приблизно 180 тис. тонн українського зерна. "Ми мусимо зупинити російські «голодні ігри» та забезпечити глобальну продовольчу безпеку зараз”, — наголосили в МЗС.

Після оголошення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи 17 липня російські терористи почали завдавати щоденних масованих ударів по Одеській області, в результаті яких пошкоджень зазнає інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників. Окрім того, Росія погрожує атаками на цивільні судна, котрі прямуватимуть в українські порти.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило закриту доповідь для кремлівської верхівки, яка свідчить, що дії рф зі зриву зернової угоди є частиною єдиного заздалегідь розробленого плану.

Однак наразі вироблено механізм безпечного проходу іноземних торгівельних суден принаймні до дунайських портів. Ці судна контролюються патрульною та бойовою авіацією НАТО. 

comments powered by HyperComments