Україна буде страхувати судна, які пойдуть в Одесу

Четверг , 3 августа 2023, 15:27
Судна, які будуть йти до морських портів Одеської області під завантаження, будуть страхувати за кошти державного бюджету України.
Україна буде страхувати судна, які пойдуть в Одесу

Страхування торгових суден відбуватиметься коштом власного бюджету, як це вже зробили з суднами, які займаються експортом через дунайські порти. Через ризик російської атаки на судна, які йтимуть "зерновим коридором", уряд України вирішив страхувати їх та відповідні компанії. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, передає видання "РБК-Україна".

"Зараз ми в уряді обговорюємо і, переконаний, ухвалимо рішення про страхування суден і відповідних компаній, які йтимуть по "зерновому коридору", — сказав він.

За словами Шмигаля, Україна вже застрахувала судна, які експортують та імпортують товарів через дунайські порти. Прем’єр-міністр наголосив, що ризики атаки кораблів з боку росії є великими, тому це "колосально ускладнить роботу з партнерами щодо "зернового коридору". "Тому, звичайно, потрібна підтримка партнерів, щоб цього не сталося. Але зі свого боку ми такі ризики страхуємо коштом нашого бюджету", — підсумував він.

comments powered by HyperComments