Після російських атак робота Дунайського пароплавства продовжується

Пятница , 4 августа 2023, 16:32
Найбільша українська судноплавна компанія - "Українське Дунайське пароплавство", що базується в Ізмаїлі, продовжує свою роботу після російських ударів по її офісу та по портовій інфраструктурі.
Після російських атак робота Дунайського пароплавства продовжується

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» продовжує роботу після атаки російських дронів на Ізмаїл цього тижня, внаслідок якої значних ушкоджень зазнав головний офіс пароплавства. Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко.

Російські окупаційні війська вночі 2 серпня атакували ударними безпілотниками Shahed-136 портову і промислову інфраструктури на півдні Одеської області. Внаслідок атаки пошкоджено портовий елеватор, будівлю Ізмаїльського морвокзалу і адміністративну будівлю ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство». За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, пошкоджено майже 40 тис тонн зерна, яке очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

"Сильно пошкоджена будівля УДП. Морвокзал. І ще десятки логістичних об’єктів у наших колег. Ніхто з наших співробітників не постраждав. І це головне. Двері та вікна замінимо — втрачене життя не повернути. Ми передбачали такий сценарій. Розуміли, що так може бути. Що ми на війні. Готували бомбосховища і систему управління. Та ще багато іншого. Тому ситуація наразі повністю контрольована. Всі на місцях. Всі працюють”, — написав Москаленко у Facebook.

Після оголошення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи 17 липня російські терористи почали завдавати щоденних масованих ударів по Одеській області, в результаті яких пошкоджень зазнає інфраструктура міжнародних та українських трейдерів і перевізників. Окрім того, росія погрожує атаками на цивільні судна, котрі прямуватимуть в українські порти.

comments powered by HyperComments