Уряд вирішив створити умови для перевантаження у гирлі Дунаю на морські судна типу "Панамакс"

Пятница , 4 августа 2023, 18:08
Прийняте 4 серпня рішення Кабміну повинно створити умови для запуску перевантаження зернових та інших вантажів з річкових суден на морські аж до типу "Панамакс" в гирлі Дунаю.
Уряд вирішив створити умови для перевантаження у гирлі Дунаю на морські судна типу "Панамакс"

Кабінет міністрів ухвалив рішення для збільшення обсягів вантажопереробки морських портів Дунайського регіону Одеської області на період воєнного стану, повідомив у п'ятницю представник уряду у парламенті Тарас Мельничук, пише УНН.

"Внесено зміни у додаток "Межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ" до постанови КМУ,.. з метою збільшення обсягів вантажопереробки морських портів Дунайського регіону у період воєнного стану. Доповнено на період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування новими географічними координатами місця розташування якірних стоянок біля гирла Бистре для організації рейдового перевантаження зернових вантажів з морських портів Усть-Дунайськ та Ізмаїл на судна типу "панамакс", - повідомив Тарас Мельничук.

Судноплавство через Дунай є останнім водним маршрутом для України з експорту зерна, оскільки росія фактично встановила блокаду, погрожуючи суднам у Чорному морі після розриву зернових угод. 2 серпня ворог атакував в Ізмаїілі офіс УДП, морвокзал та портові зернові ангари. 24 липня росіяни атакували порт Рені. Обидві атаки здійснювалися дронами типу "Шахед".

comments powered by HyperComments