В Одеській області почнуть рейдову перевалку зернових вантажів

Вторник , 8 августа 2023, 15:02
Рейдова перевалка буде відбуватися у акваторії порту Усть-Дунайськ, офіційні межі якого нещодавно збільшили рішенням Кабміну. Поки що починаються організаційні заходи щодо забезпечення такої перевалки.
В Одеській області почнуть рейдову перевалку зернових вантажів

ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) реалізує заходи щодо запуску рейдової перевалки зернових вантажів у морському порту «Усть-Дунайськ», яку буде організовно за рахунок розширення акваторії порту. Про це повідомила прес-служба АМПУ.

Зараз фахівці підприємства займаються організаційно-розпорядчими заходами щодо запуску роботи рейдової ділянки», — зауважив голова АМПУ Юрій Литвин.

Минулого тижня Кабінет міністрів ухвалив рішення розширити межі акваторії морпорту «Усть-Дунайськ». Зокрема, було внесено зміни у додаток «Межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ» до постанови Кабміну від 7 жовтня 2009 року № 1274 «Про межі акваторії морського порту Усть-Дунайськ» з метою збільшення обсягів вантажопереробки морських портів Дунайського регіону у період воєнного стану. Доповнено на період воєнного стану та протягом трьох місяців з дня його припинення чи скасування новими географічними координатами місця розташування якірних стоянок біля гирла Бистре для організації рейдового перевантаження зернових вантажів з морських портів Усть-Дунайськ та Ізмаїл на судна типу «панамакс».

У січні 2023 року вперше в Україні було проведено аукціон з продажу портового активу – єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Переможцем стало ТОВ «Еліксир Україна». Проте до цього часу акт приймання-передачі об’єкту переможцю торгів не підписано.

Морський порт «Усть-Дунайськ» розташований у південній частині Жебріянської бухти Чорного моря. До початку повномасштабного вторнення в порту функціонували оператори ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» та Філія «Усть-Дунайськ» ДП «АМПУ»

comments powered by HyperComments