Російський удар завдав шкоди порту Рені в Одеській області

Четверг , 17 августа 2023, 10:49
Удар російськими дронами-камікадзе в ніч на 16 липня прийшовся на порт Рені на півдні Одеської області, де була пошкоджена портова інфраструктура та знищено досить велику кількість зерна.
Російський удар завдав шкоди порту Рені в Одеській області

Через атаку російських безпілотників у ніч на середу, 16 серпня, було знищено 3-5 тис. тонн сільгосппродукції у Ренійському морському порту на півдні Одеської області. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

В ніч на 16 серпня російські окупаційні війська двічі за ніч атакували Одеську область ударними безпілотниками. Основною ціллю була портова та зернова інфраструктура на півдні області. З 16 випущених дронів було знищено 13 - 11 над Одеською областю і 2 над Миколаївському. Фактично, 3 дрони влучили в портові об'єкти.

"На жаль, ми бачимо, що росія продовжує терористичні атаки на цивільну інфраструктуру, в тому числі, портову інфраструктуру дунайського регіону. В рамках атаки цієї ночі було втрачено тисячі тонн продукції, вартість яких оцінюється мільйонами доларів. Якщо ми говоримо про обсяги, то це було сумарно 3-5 тис. тонн продукції. Це великі втрати для власників, але експорт триває. І це не є великою часткою з того, що експортується з дунайського регіону”, — сказав Висоцький в ефірі телемарафону «Єдині новини».

За словами першого заступника міністра, щоденно є можливість відправляти десятки тонн продукції. У минулому сезоні завдяки зусиллям аграріїв та сприятливим погодним умовам вдалося зібрати великий урожай. За попереднім прогнозом, цього року буде вирощено продукції на 3-5 % більше, ніж минулого року.

За словами мера Рені Ігоря Плєхова, внаслідок атаки дронів у Ренійському порту постраждала будівля старого елеватора, частина силосів та складів для зберігання зернових трьох портових операторів. Зруйновано новий склад під зерно, який був уже майже добудований одним із місцевих підприємців, і днями мав бути введений в експлуатацію.

comments powered by HyperComments