Контейнеровоз, який вийшов з Одеси, вже дістався Стамбула

Пятница , 18 августа 2023, 12:16
Контейнеровоз Joseph Schulte, який 16 серпня першим вирушив тимчасовим коридором з Одеси, прибув до Стамбула.
Контейнеровоз, який вийшов з Одеси, вже дістався Стамбула

Вранці 18 серпня стало відомо, що контейнеровоз Joseph Schulte дістався до Стамбула. Перед цим він здійснив перехід з Одеси до Босфору поблизу берегів України, Румунії, Болгарії та Туреччини. Жодних дій з метою перешкодити цьому переходу росіяни не вчинили.

Зазначалось, що судно Joseph Schulte повинно було прибути до Стамбула увечері 17 серпня. На борту судна понад 30 тис тонн вантажу (2 114 контейнерів), зокрема з продовольством.

16 серпня з порту Одеси тимчасовим коридором вирушило перше судно контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу. Це судно довжиною 300 метрів та тонажем у 110 тисяч тон стояло більш як півтора року в одеському порту заблокованим через російське вторгнення та бойові дії на морі і загрозу від російського флоту. 

ВМС України оголосили про безпечний коридор для судноплавства з державним гарантіями страховки. Завдяки цьому фактично вдалося розблокувати, як мінімум, морські порти Одеської області - Одесу, Чорноморськ та Південний.  Цей коридор першочергово буде використовуватися для евакуації суден, які перебували в українських портах Чорноморськ, Одеса та Південний на момент повномасштабного вторгнення російської федерації.

comments powered by HyperComments