Від російського обстрілу постраждав порт Ізмаїл

Среда , 23 августа 2023, 13:39
Повітряний удар 23 серпня по Одеській області завдав шкоду порту Ізмаїл, де було уражено інфраструктуру для зберігання та перевантаження зерна.
Від російського обстрілу постраждав порт Ізмаїл

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков розповів про наслідки російського повітряного удару по дунайським портам Одеської області в ніч на 23 серпня.

За його словами, під час цієї атаки в порту Ізмаїл було знищено понад 13 тисяч тон зерна, яке призначалося для Румунії та Єгипту. Пошкоджень зазнали одразу кілька приватних зернових терміналів та складів, вантажна інфраструктура. 

"Росія системно б’є по зерновим ємностям і складам для зупинки агроекспорту. Лише за цю ніч на 15% була знижена експортна потужність порту Ізмаїл, до цього був порт Рені і 35 тис тонн знищеного там зерна. Сьогодні вже 8 за рахунком атака на портову інфраструктуру після виходу росії з Зернової ініціативи. Загалом за місяць атак на порти знищенно 270 тис тонн зерна.

Світ має зрозуміти, атаки на зернову інфраструктуру – це атаки на країни Африки та Азії, яким вже не вистачає їжі. Це атаки на продовольчі світові ринки, які вже відреагували підвищенням ціни на пшеницю через нестачу українського продовольства після зупинки Зернової ініціативи та атак по портам Дунаю." - зазначив міністр.

Загалом за минулу ніч росіяни запустили 20 дронів-камікадзе, здебільшого по Одеській області. Всього ППО збила 11 дронів - 9 над Одеською областю і 2 над Запорізькою.

comments powered by HyperComments