Одеська ОВА взялася контролювати завантаження зерном у портах

Пятница , 25 августа 2023, 10:11
Керівництво Одеської ОВА виступило з заявою, що відтепер у портах Одеської області завантажувати зерно зможуть лише ті компанії, які мають документи про походження зерна.
Одеська ОВА взялася контролювати завантаження зерном у портах

Завантажувати зерно на водний транспорт у портах Одеської області зможуть лише компанії, які надали документи про його походження. Про це повідомив керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Завантаження суден (барж) віднині відбуватиметься виключно за умови проведення попереднього аналізу законності походження зерна. Усі митні декларації мають бути зареєстровані до навантаження експортного товару. У такий спосіб Одеська обласна військова адміністрація посилює дисципліну, облік та звітність у сфері зовнішньоекономічної діяльності в умовах правового режиму воєнного стану”, — написав Кіпер у Telegram.

Новий механізм контролю за експортною продукцією був відпрацьований впродовж місяця Одеською митницею, Головним управлінням ДПС в Одеській області, а також Територіальним управлінням БЕБ в Одеській області. Наразі здійснюється процес напрацювання конструктивних змін з метою усунення обтяжень, які виникають для «білих» експортерів, зокрема, робота триває з профільними асоціаціями.

У період воєнного стану кожен з нас має робити свій вклад у Перемогу, наразі наша економіка потребує підтримки, а детінізація експорту продукції дозволить наповнювати бюджети податками”, — наголосив Кіпер.

Він повідомив також, що на умовах партнерства, у форматі win-win, підписано відкритий меморандум про співпрацю між Одеською ОВА, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання, який визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки. До цього меморандуму уже приєдналися 26 компаній, які експортують агропродукцію.

comments powered by HyperComments