Приватизований порт в Одеській області остаточно передали новому власнику

Понедельник , 28 августа 2023, 10:14
24 серпня було підписано акт приймання-передачі майнового комплексу порту Усть-Дунайськ на півдні Одеської області, який було приватизовано у січні 2023 р.
Приватизований порт в Одеській області остаточно передали новому власнику

Фонд державного майна України та ТОВ «Еліксир Україна» підписали акт приймання-передачі єдиного майнового комплексу (ЄМК) ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ» в Одеській області, аукціон з продажу якого відбувся в січні 2023 року. Про це повідомила прес-служба Фонду держмайна.

“24 серпня підписано акт приймання-передачі Єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт Усть-Дунайськ». Новим власником порту офіційно стала компанія «Еліксир Україна»”, — вказала прес-служба.

Зазначається, що на початку серпня ТОВ «Еліксир Україна» та ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) уклали меморандум, в якому визначили умови перебування на території порту інших суб’єктів господарювання. Сторони досягли згоди щодо необхідності створення сприятливих умов для залучення приватних інвестицій у розвиток сучасної інфраструктури в морський порт «Усть-Дунайськ» та визнали необхідність дотримання законодавства України про захист економічної конкуренції. Як зауважують у ФДМ, це стало відправною точкою для вирішення питання про надання дозволу Антимонопольного комітету (АМКУ) на концентрацію.

Новий власник зацікавлений у стратегічному розвитку порту, збільшенні обсягів перевалки, модернізації складів та придбанні сучасної перевантажувальної техніки, зазначили в ФДМ. У довгостроковій перспективі компанія прагне докласти зусиль для об’єднання водними шляхами річок Дунай і Дніпро, щоб зняти навантаження з доріг України, а також побудувати в порту зерновий елеватор на 50 тис. тонн.

У січні 2023 року вперше в Україні було проведено аукціон з продажу портового активу — єдиного майнового комплексу ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ». Переможцем стало ТОВ «Еліксир Україна», яке придбало цей актив за 201 млн грн.

На початку серпня для збільшення обсягів вантажопереробки портів Дунайського регіону Кабінет міністрів ухвалив рішення розширити межі акваторії морпорту «Усть-Дунайськ».

Морський порт «Усть-Дунайськ» розташований у південній частині Жебріянської бухти Чорного моря. До початку повномасштабного вторгнення в порту функціонували оператори ДП «Морський торговельний порт «Усть-Дунайськ» та Філія «Усть-Дунайськ» ДП «АМПУ».

comments powered by HyperComments