Судноплавний маршрут з Одеси є альтернативою домовленостям з агресором

Среда , 30 августа 2023, 12:40
Як заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, наша держава продемонструвала спроможність створити та підтримувати судноплавні маршрути з портів Одеської області, які є альтернативою якимось домовленостями з росією як агресором.
Судноплавний маршрут з Одеси є альтернативою домовленостям з агресором

За словами міністра закордонних справ України, наша держава продемонструвала, що є альтернатива домовленостям із рф щодо судноплавства. Україна зацікавлена у відновленні функціонування Чорноморської зернової ініціативи, та водночас має намір розвивати альтернативний шлях експорту агропродукції, яким уже скористалися два судна, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з французькою колегою Катрін Колонна брифінгу в Парижі.

"Ми, безумовно, зацікавлені у відновленні функціонування Чорноморської зернової ініціативи. Але ми також, як держава, продемонстрували, що є альтернатива домовленостям із росією. Є безпечний морський шлях, яким із українських портів вийшло два судна. Цей шлях не буде заручником російського шантажу", - зазначив глава української дипломатії.

Він додав, що цей шлях може бути розвинений і зміцнений. Міністр зауважив, що це питання він обговорив із главою МЗС Франції.

Своєю чергою міністр закордонних справ Франції Катрін Колонна наголосила, що французька підтримка України посилюватиметься і триватиме доти, доки не буде зупинено російську агресію.

"Франція надаватиме Україні підтримку в усіх напрямках: політичному, економічному, гуманітарному, дипломатичному і, звичайно ж, військовому - щоб допомогти Україні забезпечити своє легітимне право на оборону. Ця підтримка не лише продовжуватиметься, а й посилюватиметься. Вона триватиме стільки, скільки це буде потрібно для того, щоб завдати поразки російській агресії", - сказала вона.

На даний момент альтернативним безпечним судноплавним маршрутом з Одеси вийшли в море два судна - 16 та 26 серпня.

comments powered by HyperComments