У Мінінфраструктури розповіли про збитки портів внаслідок російських обстрілів

Среда , 13 сентября 2023, 15:05
Внаслідок російських повітряних ударів в українських портах Одеської області пошкоджено чи знищено 105 об'єктів портовоїї інфраструктури.
У Мінінфраструктури розповіли про збитки портів внаслідок російських обстрілів

Міністр інфраструктури Олександр Кубраков написав, що російські удари ракетами та дронами починаючи з липня 2023 року пошкодили або знищили 105 об'єктів портової інфраструктури в Одеській області. Все це разом спричинило скорочення аграрного експорту через порти на 3 мільйони тон вантажів на місяць.

"Чергова масована атака на порти Дунайського регіону. В ніч на 13 вересня росія ударними безпілотниками атакувала Рені та Ізмаїл в Одеській області.

Внаслідок удару пошкоджено адміністративні будівлі, склади для зернових вантажів, ємності для зберігання олії та автотранспорт. Семеро водіїв доставлено в лікарню у важкому стані.

Попри намагання агресора знизити експортний потенціал, порти продовжують працювати. Водночас, кожна атака на портову інфраструктуру України – це атака на продовольчу безпеку всього світу.

З 18 липня в результаті атак росії на порти України пошкоджено та частково знищено 105 об’єктів портової інфраструктури. Внаслідок ударів по портам Дунайского кластеру та блокування морських портів скорочено експорт зернових вантажів до країн Азії, Африки та Європи на майже 3 мільйони тонн на місяць.

Порти Дунайського кластеру наразі – єдиний водний шлях для українського агроекспорту. Якщо не захистити його потужними системами протиповітряної оборони, то наслідки будуть більшими. Перш за все, для тих країн, які залежать від української агропродукції." - пише міністр.

Нагадаємо, в ніч на 13 вересня над південною частиною Одеської області було збито 32 ударних безпілотники-камікадзе, однак було і кілька прильотів у припортову інфраструктуру дунайських портів. Всього росіяни запустили по Одеській та Сумській областям 44 дрони.

comments powered by HyperComments