На російській міні підірвалося турецьке торгівельне судно

Пятница , 6 октября 2023, 11:01
Турецьке торгівельне судно Kafkametler отримало ушкодження від підриву на міні. Це відбулося на зовнішньому рейді порту Суліна у румунських територіальних водах біля гирла Дунаю.
На російській міні підірвалося турецьке торгівельне судно

В Чорному морі біля узбережжя Румунії напередодні, 5 жовтня, невелике судно для перевезень генеральних вантажів, що ходить під турецьким прапором, підірвалося на російській морській міні. Яу повідомляє видання Splash, це сталося неподалік від входу до Сулінського каналу у гирлі Дунаю, де стоять судна у черзі на вхід або до румунських дунайських портів, або до дунайських портів одеської області..

Судно Kafkametler отримало незначні ушкодження, ніхто з членів екіпажу не постраждав. За три години судно змогло відновити самостійне плавання.

Консультанти з питань безпеки компанії Ambrey заявили, що інцидент стався в той самий день, коли компанія "повідомила своїм клієнтам про ймовірне додаткове розгортання морських мін російським флотом, спрямоване на зрив українського експорту зерна".

Нагадаємо, раніше розвідка Великобританії проінформувала, що росія може встановити додаткові мінні загородження в Чорному морі, аби завадити судноплавству до українських портів. "Росія майже напевно хоче уникнути відкритого потоплення цивільних суден, натомість покладаючи на Україну відповідальність за будь-які напади на цивільні судна в Чорному морі", - йшлося у заяві.

comments powered by HyperComments