Судноплавним коридором до портів Одеси скористалися вже 45 суден

Понедельник , 23 октября 2023, 14:50
Дані сервісів відстеження морського трафіку показують, що з середини серпня вже 45 суден пройшли гарантованим Україною коридором до морських портів Одеської області.
Судноплавним коридором до портів Одеси скористалися вже 45 суден

21 і 22 жовтня, до українських морських портів Одеської області тимчасовим коридором, оголошеним Україною і гарантованих ВМСУ, зайшли 7 суден. Ще один балкер рухається в напрямку Одеси сьогодні зранку, 23 жовтня.

Як свідчать відкриті дані сервісів відстеження морського трафіку Мarinetraffic та Vesselfinder, 21 жовтня, до портів Великої Одеси зайшли судна Rio, Atlas Bey, Doro, True Harmony, Eleen Neptune. Цього ж дня у зворотному напрямку, з портів, вийшли судно для перевезень генеральних вантажів Briza та кейпсайз Jolanda дедвейтом 180,6 тис. Jolanda - перше судно такого розміру, яке пройшло новим коридором з українських портів.

21 жовтня поки що стало рекордним днем для нового маршруту за кількістю пропущених суден - 7.

22 жовтня, до чорноморських портів України пройшли судна Propus та Anatolian Eagle.

Станом на 9:00 понеділка, 23 жовтня, до порту Одеса прямує балкер Mitsos дедвейтом 63,5 тис. т.

Таким чином, морським коридором, оголошеним Україною, з 16 серпня і до ранку 23 жовтня судна вже пройшли в напрямку до чорноморських портів Одеси, Чорноморська та Південного 46 разів (одне судно, балкер Ida, зробило це вже двічі), а вийшли з портів загалом 25 суден. Тобто, до 20 суден зараз перебувають у портах під завантаженням.

comments powered by HyperComments