Можуть запустити потяги із Закарпаття до Івано-Франківська транзитом через Румуню

Четверг , 4 августа 2022, 13:22
Мова йде про запуск пасажирського потягу від Ужгорода до Івано-Франківська через Солотвино, Рахів, Ворохту, Яремче та через транзитну ділянку територією Румунії.
Можуть запустити потяги із Закарпаття до Івано-Франківська транзитом через Румуню

Ремонт та відновлення залізничної колії від Рахова до кордону з Румунією дійшов до того, що місцева влада планує запустити прямий потяг між двома обласними центрами - від Ужгорода до Івано-Франківська через все Закарпаття, транзитну ділянку по Румунії та далі від Рахова до Делятина.

Представники Львівської залізниці, Держмитслужби та Держприкордонслужби у Закарпатській області обговорили перспективи запуску потягів сполученням Ужгород - Івано-Франківськ через Рахів, повідомили у Закарпатській ОВА.

Особливість маршруту полягає в тому, що близько 30 км колії у напрямку Прикарпаття лежать через територію Румунії.

"Важливо було обговорити технічні та логістичні можливості, пропускну здатність згаданої ділянки, аби маршрут міг запрацювати якомога швидше", - зазначив заступник голови ОВА Мирослав Білецький. За його словами, це дозволить полегшити сполучення між регіонами, сприятиме комфорту громадян у питаннях планування поїздок до сусідніх областей.

Залізниця від вузлової станції Чоп у Закарпатті далі йде майже всім Закарпаттям вздовж українського берегу річки Тиса аж до Солотвино. Неподалік від Солотвино інша гілка йде далі - вже по румунському берегу Тиси, а десь за 30 км знову повертається на територію України у напрямку Рахова. Наразі залізниця колії 1520 мм від мосту через Тису біля Солотвино, і аж до Рахову є недіючою. Але з 12 липня йде ремонт ділянки залізниці від Рахова до кордону з Румунією через станцію Берлібаш.

comments powered by HyperComments