На Одеській залізниці відбудеться пасажирський рейс з унікальним паровозом (ВІДЕО)

Пятница , 21 октября 2022, 17:51
Через декілька днів на Гайворонській вузькоколійці, яка відноситься до Одеської залізниці, відбудеться туристичний пасажирський рейс під паровозною тягою.
На Одеській залізниці відбудеться пасажирський рейс з унікальним паровозом (ВІДЕО)

"Укрзалізниця" анонсує на 5 листопада пасажирський туристичний рейс з паровозом 1950 року випуску - це відбудеться на Гайворонській вузькоколійці від Гайворону до Бершаді та назад. Вузькоколійка відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця" "Укрзалізниці" та проходить по території Вінницької та Кіровоградської областей.

Схожий туристичний рейс був у липні 2021 року - і він показаний у нашому відеосюжеті.

Зараз по даній вузькоколійній залізниці курсує два щоденних пасажирських приміських потяги між Гайвороном та Рудницею. Вантажного руху немає. Також ведеться поступовий ремонт та розчищення колії від Гайворону до Голованівську для запуску руху цієї осені, де рух потягів було припинено ще на початку 2019 року. 

Наявний рухомий склад зараз складає 4 тепловози ТУ-2, один паровоз та 6-7 пасажирських вагонів "Пафаваг". Діючий потяг має у своєму складі 3 вагони. Другий денний потяг складається з одного-двох вагонів.

"Гайворонський експрес" на чолі з раритетним вузькоколійним паровозом Гр-280 вирушає у мандрівку назутріч золотій осені! Запрошуємо "на борт" поціновувачів залізниці, туристів, фотографів і просто любителів активного відпочинку!

"Разом з вами ми здійснимо мандрівку за маршрутом Гайворон – Бершадь і проїдемо під паром 50 кілометрів! У складі поїзда буде чотири вузькоколійні вагони із сидячими місцями, побудовані
у 1960 р. в Польщі.

Під час поїздки на вас чекають мальовничі краєвиди, цікавинки з історії та сьогодення вузькоколійних залізниць в Україні, незабутня дегустація традиційної страви машиніста паротяга (яєшня, посмажена в топці), уха в казані та смажена картопля на березі Південного Бугу, гарний настрій у супроводі народного музичного колективу, ознайомлення з роботою раритетних семафорів, можливість покататися на єдиному в Україні автомобілі, який їздить по рейкам, зробити незабутні фото та яскраві селфі." - йдеться в анонсі.

Всі, хто хоче взяти участь у ретро-турі, можуть зареєструватися. Все відбудетьс у суботу 5 листопада 2022 р. Тривалість туру складає 12 годин. Вартість поїздки: 465 грн (квиток на ретро-поїзд - 215 грн, гаряче харчування - 250 грн). Учасники подорожі мають можливість добратися (з Києва та Вінниці) до місця посадки (станція Гайворон) спецрейсом — причіпним вагоном Київ-Гайворон, і ним же повернутися додому за окрему плату. Вечірний виїзд з Києва о 21:08 4 листопада, вранці о 7:00 ми вже будемо у Гайвороні.

comments powered by HyperComments